wtorek, 9 grudnia 2008
Prosta sałatka z tuńczyka
Z myślą o mojej córce, która za jakiś czas pójdzie na swoje (mam taka nadzieję :) choć uwielbia mamusiną kuchnie i ma jeden problem... musi sporo spalać, żeby nie przytyć, zamieszczam tu przepisy łatwych, prostych i jej ulubionych dań. Jak już będzie studentką a ja będę daleko od niej to zajrzy i spróbuje sama coś zrobić i wtedy odkryje swoje życiowe powołanie... gotowanie (ale pojechałam z marzeniami hahahaha :)
Składniki na 3-4 osoby :
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
- 2 spore ogórki konserwowe
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 czerwonej cebuli (może być zwykła)
- 1-2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz bardzo ostrożnie żeby nie przedobrzyć
Tuńczyka odsączamy z oleju na sitku, ogórki, jajka, cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystko razem łączymy i mieszamy z majonezem i musztardą... ewentualnie dosalamy i dopieprzamy
I na tym koniec kulinarnych dokonań teraz zostaje konsumpcja np. z chrupkim pieczywem.
Smacznego :)
Tym razem do uszka nic mi nie leciało bo to ekspresowa potrawa.
Etykiety:
Proste dania,
Sałatki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
5 komentarzy:
U mnie bywa z kukurydzą i ogórkiem, ale kiszonym. Bajdełejem - dawno nie jadłam...
pozdrówka!
Jedna z sałatek pełnych sentymentu - ehhh te lata studenckie i barek "Szafot" na UW :)))
Dawno nie robiłam sałatki z tuńczykiem. Chyba będę musiała zrobic :)
o ciekawa, tylko, że u mnie z kiszonym by przeszła :)
oczko chcesz? z babcinym kiszonym? to wpadaj póki jeszcze jestem ;)
Smakowicie wygląda !:)
Prześlij komentarz