niedziela, 7 grudnia 2008
Ziemniaczki z piekarnika
Są doskonałym dodatkiem do mięs smażonych ale można je również zajadać oglądając ulubiony film :) z dodatkiem sosu np. musztardowo-czoskowego.
Składniki na ok. 4 osoby :
- 5 dużych obranych ziemniaków
- 3 łyżki dobrej oliwy
- sól, pieprz, bazylia (może być suszona)
- 4-5 ząbków czosnku w łupinach
- ja dodaje jeszcze kminek
Ziemniaki kroimy w sporą kostkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwą, posypujemy przyprawami, wszystko mieszamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na ok. 40 min. i 2 razy przemieszać podczas smażenia :)
Alternatywa dla frytek... dla mnie o wiele ciekawsza i smaczniejsza. A czosnek wyciągnięty z łupiny jest pyszny :)
Polecam :)
Etykiety:
Ziemniaki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz